Gebakken kipfilet met snelle pastinaakgratin

Gebakken kipfilet met snelle pastinaakgratin

Een lekker licht en koolhydraatarm recept, dat toch rijk van smaak is en lekker vult: gebakken kipfilet met een snelle gratin van pastinaak, op smaak gebracht met knoflook en tijm. Het rucolaslaatje erbij maakt dit gerecht af. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de pastinaken en snij ze in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dikte. Kook de pastinaakplakjes gedurende 6 minuten. Giet af en laat even afkoelen.
  • Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng door de lichte room. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel hierover de plakjes pastinaak. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en dan nog 2 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant.
  • Meng de rucola met de dressing. Serveer de gebakken kipfilets met de pastinaakgratin en de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • ½ potje lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 2 kipfilets
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 619 kcal
  • Koolhydraten 27.52 g
  • Suikers 3.58 g
  • Vetten 36.48 g
  • Verzadigde vetten 14.74 g
  • Eiwitten 42.38 g
  • Vezels 7.26 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.