Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Daar is de lente, daar is de zon... en de asperges! Dit heerlijke maar korte seizoen moeten we ten volle benutten, dus deze week zetten we ook weer heerlijke witte asperges op het menu. Dit keer in combinatie met een lekkere gebakken kipfilet en heerlijke kruidenroom.

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
witte asperge
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Was en halveer de krieltjes. Kook gaar in 15-20 minuten in gezouten water.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken. Hou wat van het kookvocht apart.
  • Pluk de dragon en hak fijn. Kruid de kip met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Blus de pan door per persoon een kopje van het kookvocht van de asperges toe te voegen en verkruimel de kippenbouillon erbij. Laat de saus tot de helft inkoken en voeg de room toe. Laat opnieuw voor de helft inkoken en voeg dan de fijngehakte kruiden toe en kruid met peper en zout.
  • Snij de kip in plakjes. Verdeel ze samen met de asperges en de krieltjes over de borden. Lepel hierover wat saus en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g krielaardappelen
  • 1 bussel witte asperge
  • 10 g dragon
  • 2 kipfilets
  • ¼ kippen­bouillonblokje
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 563 kcal
  • Koolhydraten 52.24 g
  • Suikers 4.91 g
  • Vetten 19.62 g
  • Verzadigde vetten 11.36 g
  • Eiwitten 39.95 g
  • Vezels 9.93 g

Allergenen Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.