Gebakken halloumi met ratatouille uit de oven en rucoladressing

Een waar vegetarisch feest, dit goed gevulde bord met gebakken halloumi, een geroosterde ratatouille van verschillende groenten en aardappelen en een frisse, originele dressing van rucola. Laat het smaken!
Ingrediënten

krielaardappel

rode ui

gele paprika

courgette

rozemarijn

citroen

rucola

halloumi
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de krieltjes. Pel en snij de rode ui in kwartjes. Snij de paprika in reepjes. Snij de courgette in frietjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de krieltjes, reepjes paprika, rode ui en courgette hierop. Strooi de fijngehakte rozemarijn erover, besprenkel met de olijfolie, peper en zout en meng goed door elkaar. Zet 25 minuten in de oven.
- Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Hak de helft van de rucola grof. Meng het citroensap, de zeste, de grofgehakte rucola en de extra vierge olijfolie en mix tot een groene dressing. Kruid met peper en zout.
- Snij de halloumi in plakjes. Verhit een antikleefpan en bak de halloumiplakjes goudbruin aan beide kanten.
- Serveer de ratatouille met de gebakken halloumi, de rest van de rucola en de dressing erover gedruppeld.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g krielaardappelen
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 2 takjes rozemarijn
- ½ citroen
- 50 g rucola
- 225 g halloumi
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 770 kcal
- Koolhydraten 53.64 g
- Suikers 15.92 g
- Vetten 50.17 g
- Verzadigde vetten 16.91 g
- Eiwitten 22.52 g
- Vezels 11.35 g
Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.