Gebakken feta met tomatenchutney en kikkererwtensalade

Gebakken feta met tomatenchutney en kikkererwtensalade

De veggie keuken op zijn best! Ontdek deze zalige Midden-Oosters geïnspireerde kikkererwtensalade met gebakken feta met tomatenchutney bij. Zoveel kleur, smaak en textuur. Lekker genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
harissa
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
za'atar
Ingredientfoto
witloof

Bereidingswijze

  • Was de veldsla en laat uitlekken.
  • Snij de ui in halve ringen. Verwarm 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de uiringen toe. Stoof de uien op een matig vuur, tot ze beginnen te karamelliseren. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de uien, samen met de suiker, de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en balsamico en laat 5 minuten verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk een ovenschoteltje met olijfolie. Snij de feta diagonaal in 2 leg in de ovenschotel. Verdeel er de tomatenchutney over en zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Giet de kikkererwten af en laat uitlekken. Verhit de rest van de olijfolie in een pan op een matig vuur. Meng de kikkererwten in een kom met de za'atar. Voeg de kikkererwten toe aan de pan en roerbak ze 5 minuten.
  • Pluk de blaadjes van het witloof. Snij in fijne reepjes. Meng de veldsla met de reepjes witloof. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Verdeel de salade over borden, druppel er de dressing over en schep er de gebakken kikkererwten bij. Leg er een stuk gebakken feta met de tomatenchutney bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 zakje veldsla
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 kl harissa
  • 200 g feta
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 kl za'atar
  • 1 stronkje witloof

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el suiker
  • 1 el balsamico
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 882 kcal
  • Koolhydraten 49.74 g
  • Suikers 14.36 g
  • Vetten 58.91 g
  • Verzadigde vetten 20.25 g
  • Eiwitten 34.19 g
  • Vezels 14.97 g

Allergenen Lactose, Sesam, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.