Gebakken feta met quinoa-tabouleh en yoghurtdressing

Gebakken feta met quinoa-tabouleh en yoghurtdressing

Zin in een lekker, licht maar toch verrassend gerecht? Dan moet je zeker eens deze quinoa-tabouleh met gebakken feta proberen! Een munt-yoghurtdressing zorgt voor de fraîcheur. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
za'atar
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de sjalot fijn. Meng de quinoa met de groenten en peterselie. Kruid met peper en zout.
  • Pers het sap van de limoen. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Meng de yoghurt met de munt en het limoensap. Kruid bij met peper en zout.
  • Meng de bloem met de za'atar. Dep de feta goed droog en halveer. Wentel de feta door de bloem. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de feta op matig vuur, 3-4 minuten per kant. Keer heel voorzichtig om.
  • Serveer de quinoa-tabouleh met de gebakken feta en de frisse yoghurtdressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 10 g munt
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 kl za'atar
  • 200 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 721 kcal
  • Koolhydraten 69.25 g
  • Suikers 11.14 g
  • Vetten 36.38 g
  • Verzadigde vetten 17.59 g
  • Eiwitten 31.13 g
  • Vezels 5.5 g

Allergenen Lactose, Sesam, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.