Gado gado

Gado gado

Gado gado is een echte klassieker uit de Indonesische keuken en wilt zoveel zeggen als 'groenteschotel'. Een heerlijk bordje vol groenten met verschillende smaakmakers zoals tofu, een gekookt eitje en een zalige pindasaus. Dit moet je eens proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
pindakaas
Ingredientfoto
tofu

Bereidingswijze

  • Was en halveer de krieltjes. Kook ze gaar in gezouten water gedurende 15 minuten. Snij de uiteinden van de boontjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen. Giet samen af. Breng in een apart steelpannetje water aan de kook en kook de eieren in 6 minuten half hard.
  • Snij de komkommer in plakjes. Schil en rasp de wortelen met een grove rasp. Pluk de blaadjes koriander. Hak de pinda's grof.
  • Pers het sap van de limoen. Meng het limoensap, per persoon 2 eetlepels water, de pindakaas en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) door elkaar tot een homogene pindasaus.
  • Snij de tofu in blokjes en bak krokant in de plantaardige olie. Voeg ook de aardappelen toe aan de pan en bak nog even krokant. Kruid met peper en zout.
  • Pel de eieren en halveer ze. Serveer de groenten, tofu en aardappelen op een grote schaal. Druppel de pindasaus erover. Leg de eitjes erbij en overstrooi met koriander en de grofgehakte pinda's.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g krielaardappelen
  • 100 g sperziebonen
  • 2 bio-eieren
  • ½ komkommer
  • 2 wortelen
  • 10 g koriander
  • 30 g pinda's
  • ½ limoen
  • 2 el pindakaas
  • 200 g tofu

Uit jouw keuken

  • ½ kl cayenne­peper
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 721 kcal
  • Koolhydraten 43.39 g
  • Suikers 11.04 g
  • Vetten 43.12 g
  • Verzadigde vetten 7.43 g
  • Eiwitten 32.4 g
  • Vezels 18.34 g

Allergenen Ei, Lactose, Pinda, Noten, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.