Frittata met scampi en paprika

Frittata met scampi en paprika

Frittata is een lekker gevulde omelet met veel smaak! We maken er vandaag één met scampi, ui, knoflook en rode paprika, afgewerkt met rucola. Zo eenvoudig om te maken, zo lekker en licht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de scampi in stukjes van 1 cm.
  • Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de ui, paprika, knoflook en stukjes scampi toe, kruid met peper en zout. Meng door elkaar.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan die in de oven mag en schenk het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Verwarm de grill van de oven voor.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Zet de frittata nog 2 minuten onder de grill van de oven zonder deksel. Mag je pan niet in de oven, laat dan de frittata nog enkele minuten garen op het vuur.
  • Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de rucola en de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 3 bio-eieren
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 407 kcal
  • Koolhydraten 13.05 g
  • Suikers 9.98 g
  • Vetten 23.99 g
  • Verzadigde vetten 4.13 g
  • Eiwitten 32.98 g
  • Vezels 4.66 g

Allergenen Schaaldieren, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.