Frittata met prei, venkel, dille en feta

Frittata met prei, venkel, dille en feta

Frittata is een Italiaanse omelet, met een heerlijke vulling. Vandaag gaan we voor gestoofde prei, venkel, dille en feta, werkelijk een overheerlijke combinatie! Daarbij komt nog een fris slaatje, en je hebt een geweldige koolhydraatarme maaltijd.

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
little gem

Bereidingswijze

  • Was en snij de prei in ringen. Snij de venkel in fijne blokjes. Hak de dille fijn. Snij de aangegeven hoeveelheid feta in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de preiringen en venkel aan gedurende 10 minuten. (tip: voor 4 personen: verdeel de ingrediënten over 2 pannen).
  • Doe de eieren, de room en de dille in een mengkom, kruid met peper en zout en meng goed. Schenk het eimengsel bij de prei. Verdeel de feta over het geheel. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Controleer of de eieren gestold zijn.
  • Maak de blaadjes van de little gem los en snij in grove stukken. Doe de wittewijnazijn, de mosterd, de suiker en de extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Meng de little gem met de dressing net voor het serveren.
  • Snij de frittata in spieën en serveer met de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 preien
  • 1 venkel
  • 10 g dille
  • 100 g feta
  • 4 bio-eieren
  • 1 brikje lichte room
  • 2 little gems

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • ½ kl suiker
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 694 kcal
  • Koolhydraten 27.87 g
  • Suikers 15.34 g
  • Vetten 49.64 g
  • Verzadigde vetten 20.02 g
  • Eiwitten 31.01 g
  • Vezels 12.31 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.