Frittata met prei, prosciutto en kruidensalade

Frittata met prei, prosciutto en kruidensalade

Frittata is een vullende Italiaanse omelet. Je kan er de lekkerste ingrediënten aan toevoegen, ditmaal kozen we voor gebakken prei en zoute, crunchy prosciutto. Het frisse kruidenslaatje erbij brengt dit lekkere lichte gerecht helemaal in balans.

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
prosciutto
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
balsamico

Bereidingswijze

  • Was en snij de prei in brede ringen van 1,5 centimeter. Breek de eieren in een kom, voeg de gemalen kaas toe en klop los. Kruid met peper en zout. Scheur de prosciutto in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de stukken prei toe. Zorg dat ze allemaal mooi rechtop staan. Laat 4 minuten bakken, tot de onderkant mooi begint te kleuren en draai ze dan allemaal om, zodat ze terug mooi rechtop staan, kruid met peper en zout. Schenk er nu het eimengsel bij en leg de plakjes prosciutto erbovenop. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  • Pluk de kruiden en de blaadjes waterkers. Hak de walnoten grof. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout.
  • Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de kruidensla, de grofgehakte walnoten en de dressing erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stengels prei
  • 4 eieren
  • 40 g emmentaler
  • 4 sneetjes prosciutto
  • 10 g dille
  • 10 g basilicum
  • 1 bussel waterkers
  • 30 g walnoten
  • 1 kl balsamico

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 545 kcal
  • Koolhydraten 4.17 g
  • Suikers 4.08 g
  • Vetten 45.56 g
  • Verzadigde vetten 11.04 g
  • Eiwitten 30.08 g
  • Vezels 2.28 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.