Frittata met prei, prosciutto en kruidensalade

Frittata met prei, prosciutto en kruidensalade

Frittata is een vullende Italiaanse omelet. Je kan er de lekkerste ingrediënten aan toevoegen, ditmaal kozen we voor gebakken prei en zoute, crunchy prosciutto. Het frisse kruidenslaatje erbij brengt dit lekkere lichte gerecht helemaal in balans.

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
prosciutto
Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
walnoot

Bereidingswijze

  • Was en snij de prei in brede ringen van 1,5 centimeter. Breek de eieren in een kom, voeg de gratinkaas toe en klop los. Kruid met peper en zout. Scheur de prosciutto in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de stukken prei toe. Zorg dat ze allemaal mooi rechtop staan. Laat 4 minuten bakken, tot de onderkant mooi begint te kleuren en draai ze dan allemaal om, zodat ze terug mooi rechtop staan, kruid met peper en zout. Schenk er nu het eimengsel bij en leg de reepjes prosciutto erbovenop. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  • Was de waterkers en verwijder de harde stelen. Pluk de blaadjes basilicum. Hak de dille grof. Meng de verse kruiden met de waterkers. Hak de walnoten grof en meng door de kruidensalade.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de kruidensalade en de dressing erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stengels prei
  • 4 bio-eieren
  • 40 g gratinkaas
  • 100 g prosciutto
  • 1 bussel waterkers
  • 10 g basilicum
  • 10 g dille
  • 30 g walnoten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 665 kcal
  • Koolhydraten 18.64 g
  • Suikers 14.66 g
  • Vetten 47.12 g
  • Verzadigde vetten 11.04 g
  • Eiwitten 37.78 g
  • Vezels 11.01 g

Allergenen Ei, Lactose, Noten, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.