Frittata met pan con tomate

Frittata met pan con tomate

Vandaag trekken we de kaart van de zonnige kost, met een lekker gemakkelijke frittata, dat is een omelet die je in de oven klaarmaakt met daarbij 'pan con tomate'. Dat zijn lekker eenvoudige lookbroodjes uit Spanje: eerst wrijf je ze in met knoflook, dan grill je ze, en dan wrijf je er kerstomaatjes als het ware over uit. Overheerlijk, beloofd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
ciabatta­broodje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
pompoen­pitten

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: verwarm de oven met grill voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een keukenrobot met rasp opzetstuk, snijplank, mes, een grillpan en een antikleefpan (die in de oven mag) klaar.
  • Rasp de courgette in de keukenrobot. Breek de eieren erbij, voeg de gratinkaas, peper en zout toe en kluts tot een egale massa. Hou 2 kerstomaatjes per persoon apart en snij de rest in de kwartjes. Roer de kwartjes kerstomaat ook door de eimengeling.
  • Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en giet er het eimengsel in. Laat 5 minuten bakken en zet dan nog 5 minuten in de voorverwarmde oven onder de grill.
  • Snij de ciabattabroodjes in plakjes. Verwarm de grillpan op het vuur. Halveer het teentje knoflook en wrijf met de knoflook over de broodjes. Bestrijk de broodjes met de rest van de olijfolie en grill ze goudbruin in de grillpan. Halveer de resterende kerstomaatjes en wrijf ze uit op de gegrilde broodjes.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en peper en zout. Meng de dressing door de rucola, samen met de pompoenpitten.
  • Schik de rucolasla bovenop de frittata en serveer er de pan con tomate bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 4 eieren
  • 40 g gratinkaas
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 ciabatta­broodjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 30 g pompoenpitten

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 751 kcal
  • Koolhydraten 41.75 g
  • Suikers 11.27 g
  • Vetten 50.91 g
  • Verzadigde vetten 11.23 g
  • Eiwitten 30.88 g
  • Vezels 7.38 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.