Frittata met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Frittata met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Frittata is een heerlijke Italiaanse omelet, het antwoord op de Franse quiche, maar dan zonder bladerdeeg. We maken er één met geroosterde pompoenblokjes, gestoofde spinazie en feta. Daarbij ook nog een verrassend slaatje van spinazie met vinaigrette. Veggie en koolhydraatarm, lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
sjalot

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Strooi er de ras el hanout over, besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Neem de helft van de spinazie. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en roerbak de spinazie tot die geslonken is.
  • Snij de feta in blokjes. Breek de eieren in een kom en klop los, kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en voeg dan de blokjes feta en de gestoofde spinazie toe, schep voorzichtig door het eimengsel.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en schenk het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes garen.
  • Schep nu voorzichtig de geroosterde pompoenblokjes op de frittata. Zet terug een deksel op de pan en laat nog 10 minuten verdergaren op een zacht vuur.
  • Snij ondertussen de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er de mosterd, de wittewijnazijn en peper en zout bij. Meng goed door elkaar en doe er dan de extra vierge olijfolie bij. Meng goed tot een homogene dressing.
  • Doe de rest van de spinazie in een kom.
  • Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de spinazie en de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 kl ras el hanout
  • 200 g spinazie
  • 100 g feta
  • 4 bio-eieren
  • 1 sjalot

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 653 kcal
  • Koolhydraten 21.96 g
  • Suikers 6.41 g
  • Vetten 51.81 g
  • Verzadigde vetten 14.38 g
  • Eiwitten 25.69 g
  • Vezels 5.02 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.