Frittata met gerookte zalm, dille en spinazie

Frittata met gerookte zalm, dille en spinazie

Frittata is een lekker vullende Italiaanse omelet, die je boordevol lekkers kan proppen. Voedzame spinazie en dille. Daarbij komt gerookte zalm, een slaatje en frisse zure roomdressing. Snel klaar en lekker licht, heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
gerookte zalm
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Hak de dille fijn. Breek de eieren in een kom en klop los, samen met de helft van de fijngehakte dille, kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de spinazie toe en stoof 1 minuut tot de spinazie geslonken is. Schenk er het eimengsel bij, verlaag het vuur en zet een deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap. Meng de zure room met de citroenzeste, extra vierge olijfolie, de rest van de dille, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  • Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Schik er de rucola en reepjes gerookte zalm op. Lepel er wat van de zureroomdressing over. Snij in spieën en serveer met de rest van de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g dille
  • 4 bio-eieren
  • 200 g spinazie
  • ½ citroen
  • 1 potje lichte zure room
  • 150 g gerookte zalm
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 597 kcal
  • Koolhydraten 10.32 g
  • Suikers 9.19 g
  • Vetten 46.8 g
  • Verzadigde vetten 13.5 g
  • Eiwitten 33.71 g
  • Vezels 5.07 g

Allergenen Ei, Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.