Frittata met gehakt, zoete aardappel en tomatensalsa

Frittata met gehakt, zoete aardappel en tomatensalsa

Vandaag maken we een Mexicaans geïnspireerde frittata met kruidig gehakt, blokjes zoete aardappel en een frisse pittige tomatensalsa voor erbij. Lekker koolhydraatarm genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 cm. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de zoete aardappelblokjes 3 à 4 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Pers de knoflook. Snij de ui fijn. Snij de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, knoflook en paprika gedurende 3 minuten. Voeg dan het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak 5 minuten.
  • Klop de eieren los in een kom, kruid met peper en zout.
  • Doe de blokjes zoete aardappel bij het gehakt en schep om. Schenk er nu het eimengsel bij. Strooi er de cheddarkaas over. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  • Snij de sjalot fijn. Hak de koriander fijn. Snij de tomaten in kleine stukjes. Doe de fijngesneden sjalot, de tomatenblokjes en de koriander in een kommetje. Pers er de aangegeven hoeveelheid sap van de limoen bij, voeg cayennepeper toe naar eigen smaak en kruid bij met zout. Meng goed door elkaar. Dit is de tomatensalsa.
  • Serveer de frittata met de tomatensalsa.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 4 bio-eieren
  • 30 g cheddar­kaas
  • 1 sjalot
  • 10 g koriander
  • 2 tomaten
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 733 kcal
  • Koolhydraten 33.23 g
  • Suikers 12.48 g
  • Vetten 45.33 g
  • Verzadigde vetten 14.78 g
  • Eiwitten 46.46 g
  • Vezels 9.19 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.