Frittata met courgette, munt en feta
Frittata bestaat in zoveel vormen en smaken, maar dit moet één van onze favoriete versies zijn: met courgette, munt en fetakaas, een topcombinatie! Nog een lekker fris slaatje met een heerlijke dressing erbij en je hebt een heerlijk lichte vegetarische maaltijd die je in minder dan 20 minuten op tafel zet, ideaal!
Ingrediënten
courgette
munt
feta
bio-ei
sjalot
gemengde sla
Bereidingswijze
- Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Snij de feta in blokjes.
- Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de blokjes courgette en de munt toe, kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en voeg dan de blokjes feta toe, maar schep die voorzichtig door het eimengsel.
- Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en schenk het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
- Snij ondertussen de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er de mosterd, de wittewijnazijn bij en peper en zout. Meng goed door elkaar en doe er dan de extra vierge olijfolie bij. Meng goed tot een homogene dressing.
- Doe de sla in een kom.
- Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de sla en de dressing.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- 10 g munt
- 150 g feta
- 4 bio-eieren
- 1 sjalot
- 1 zakje gemengde sla
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 kl wittewijnazijn
- 1 kl mosterd
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 540 kcal
- Koolhydraten 15.51 g
- Suikers 12.89 g
- Vetten 41.37 g
- Verzadigde vetten 15.96 g
- Eiwitten 27.28 g
- Vezels 2.99 g
Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.