Frittata met courgette, munt en feta

Frittata met courgette, munt en feta

Frittata bestaat in zoveel vormen en smaken, maar dit moet één van onze favoriete versies zijn: met courgette, munt en fetakaas, een topcombinatie! Nog een lekker fris slaatje met een heerlijke dressing erbij en je hebt een heerlijk lichte vegetarische maaltijd die je in minder dan 20 minuten op tafel zet, ideaal!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Snij de feta in blokjes.
  • Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de blokjes courgette en de munt toe, kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en voeg dan de blokjes feta toe, maar schep die voorzichtig door het eimengsel.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en schenk dan het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  • Snij ondertussen de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er de mosterd, de wittewijnazijn bij en peper en zout. Meng goed door elkaar en doe er dan de extra vierge olijfolie bij. Meng goed tot een homogene dressing.
  • Doe de sla in een kom.
  • Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de sla en de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 20 g munt
  • 150 g feta
  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 560 kcal
  • Koolhydraten 20.2 g
  • Suikers 18.09 g
  • Vetten 41.41 g
  • Verzadigde vetten 15.96 g
  • Eiwitten 27.48 g
  • Vezels 3.14 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.