Frisse salade met gerookte zalm en krieltjes

Frisse salade met gerookte zalm en krieltjes

Een heerlijke snelle salade met een Scandinavisch tintje: gestoomde krieltjes in een frisse yoghurtdressing met dille, lente-ui en krokante blokjes komkommer. Werk af met gerookte zalm. Heerlijk licht en in 15 minuten klaar. Dat verdient een fris wit wijntje voor erbij!

Ingrediënten

Ingredientfoto
stoomkrieltje
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
gerookte zalm

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een snijplank, mes en grote kom klaar.
  • Leg de stoomkrieltjes in de verpakking 6 minuten in de microgolfoven. Laat ze nog 1 minuut nagaren en spoel ze dan grondig onder koud water en halveer ze.
  • Snij de komkommer in fijne blokjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de dille fijn. Doe alles samen in een grote kom en meng er de yoghurt, mayonaise, wittewijnazijn, peper en zout en tenslotte ook de krieltjes door.
  • Serveer de krieltjessalade en drapeer er de plakjes zalm bovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 zakje stoomkrieltje
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g dille
  • ½ potje magere yoghurt
  • 150 g gerookte zalm

Uit jouw keuken

  • 3 el mayonaise
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 529 kcal
  • Koolhydraten 39.91 g
  • Suikers 4.16 g
  • Vetten 30.72 g
  • Verzadigde vetten 5.22 g
  • Eiwitten 21.29 g
  • Vezels 6.32 g

Allergenen Lactose, Vis, Ei, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.