Frisse penne met courgette, gerookte zalm en citroen

Frisse penne met courgette, gerookte zalm en citroen

We eten nogal snel pasta met een robuuste tomatensaus. Maar het kan ook anders! Geef deze heerlijke frisse penne met courgette, gerookte zalm en citroen maar eens een kans. Een pasta waar je al je tafelgasten zeker mee zal bekoren.

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
gerookte zalm
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Was de citroen goed en rasp de schil. Snij de courgette in balkjes. Hak de peterselie fijn. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  • Doe de olijfolie in een grote pan en stoof de ui, de knoflook en de courgettebalkjes aan. Voeg na 5 minuten de room en de helft van de geraspte parmezaan toe en verlaag het vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de zeste van de citroen toe aan de saus. Haal van het vuur en roer er de fijngehakte peterselie door.
  • Serveer de penne met de saus en de gerookte zalm in fijne reepjes erover. Overstrooi met de rest van de parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 courgette
  • 10 g blad­peterselie
  • 150 g gerookte zalm
  • 100 ml lichte room
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 863 kcal
  • Koolhydraten 83.97 g
  • Suikers 18.94 g
  • Vetten 38.3 g
  • Verzadigde vetten 14.18 g
  • Eiwitten 42.35 g
  • Vezels 7.8 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.