Frietjes van grillkaas met tabouleh van bloemkool

Frietjes van grillkaas met tabouleh van bloemkool

Wat een ontdekking toch, dat je perfect rijst of couscous kan maken van bloemkool. Een heerlijk gezond alternatief! Vandaag maken we eens tabouleh van bloemkool en serveren er originele frietjes van grillkaas bij. Weer een koolhydraatarm toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
za'atar
Ingredientfoto
grillkaas
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
bloemkoolrijst
Ingredientfoto
rozijn

Bereidingswijze

  • Snij de tomaat in fijne blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Hak de munt fijn.
  • Meng de bloem en de za'atar met per persoon 2 eetlepels water. Snij de grillkaas in frietjes. Haal de frietjes eerst door het bloempapje en dan door de panko.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep in een grote kom.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de grillkaasfrietjes rondom, tot ze goudbruin kleuren.
  • Meng de groenten, de rozijnen, de munt en de dressing door de bloemkoolrijst. Serveer samen met de grillkaasfrietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 2 kl za'atar
  • 200 g grillkaas
  • 8 el panko
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 30 g rozijnen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el bloem
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 787 kcal
  • Koolhydraten 51.2 g
  • Suikers 22.24 g
  • Vetten 49.15 g
  • Verzadigde vetten 19.49 g
  • Eiwitten 31.52 g
  • Vezels 3.33 g

Allergenen Lactose, Sesam, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.