Frietjes van grillkaas met tabouleh van bloemkool

Wat een ontdekking toch, dat je perfect rijst of couscous kan maken van bloemkool. Een heerlijk gezond alternatief! Vandaag maken we eens tabouleh van bloemkool en serveren er originele frietjes van grillkaas bij. Weer een koolhydraatarm toppertje!
Ingrediënten

tomaat

komkommer

munt

za'atar

grillkaas

panko

bloemkoolrijst

rozijn
Bereidingswijze
- Snij de tomaat in fijne blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Hak de munt fijn.
- Meng de bloem en de za'atar met per persoon 2 eetlepels water. Snij de grillkaas in frietjes. Haal de frietjes eerst door het bloempapje en dan door de panko.
- Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep in een grote kom.
- Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de grillkaasfrietjes rondom, tot ze goudbruin kleuren.
- Meng de groenten, de rozijnen, de munt en de dressing door de bloemkoolrijst. Serveer samen met de grillkaasfrietjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 tomaat
- ½ komkommer
- 10 g munt
- 2 kl za'atar
- 200 g grillkaas
- 8 el panko
- 300 g bloemkoolrijst
- 30 g rozijnen
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 3 el bloem
- 1 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 787 kcal
- Koolhydraten 51.2 g
- Suikers 22.24 g
- Vetten 49.15 g
- Verzadigde vetten 19.49 g
- Eiwitten 31.52 g
- Vezels 3.33 g
Allergenen Lactose, Sesam, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.