Fregola sarda met pompoen en courgette

Fregola sarda met pompoen en courgette

Fregola sarda is een originele pastasoort uit Sardinië: het zijn kleine pastabolletjes die zich uitstekend lenen voor een originele salade. Wij maakten er een lekkere versie van met zoete pompoen, rucola en blokjes courgette. En de feta geeft wat extra punch aan deze originele vegetarische salade. Moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 1 cm. Snij ook de courgettes in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  • Doe de fregola sarda in een kom en meng er de geroosterde groenten en rucola door.
  • Maak de dressing: pers de citroen en meng in een kommetje met de extra vierge olijfolie, het paprikapoeder en peper en zout.
  • Meng de dressing door de salade. Verkruimel er de feta over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 courgette
  • 130 g fregola sarda
  • 25 g rucola
  • ½ citroen
  • 1 kl paprika­poeder
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 716 kcal
  • Koolhydraten 75.91 g
  • Suikers 14.74 g
  • Vetten 34.79 g
  • Verzadigde vetten 10.83 g
  • Eiwitten 21.58 g
  • Vezels 8.35 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.