Fregola sarda met geroosterde pompoen, hazelnoot en feta

Fregola sarda met geroosterde pompoen, hazelnoot en feta

Een heerlijk vegetarisch gerecht voor op winterse dagen: fregola sarda, pastabolletjes uit Sardinië met daarbij zalig zoete geroosterde pompoen, krokante hazelnoten en feta. De perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en hartig. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de olijfolie, honing en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 5 minuten de hazelnoten toe.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  • Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de mosterd met de zeste en het citroensap en voeg druppelgewijs de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta.
  • Haal de pompoen uit de oven. Meng de rucola met de dressing en de fregola sarda. Hak de hazelnoten grof. Schik er de blokjes pompoen op, strooi er de feta en hazelnoten over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 stick honing
  • 30 g hazelnoten
  • 130 g fregola sarda
  • ½ citroen
  • 100 g feta
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 809 kcal
  • Koolhydraten 77.64 g
  • Suikers 13.19 g
  • Vetten 44.5 g
  • Verzadigde vetten 11.53 g
  • Eiwitten 21.87 g
  • Vezels 7.98 g

Allergenen Noten, Gluten, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.