Fregola sarda met geroosterde pompoen en grillkaas

Fregola sarda met geroosterde pompoen en grillkaas

Een zalig Midden-Oosters geïnspireerd gerechtje met frisse fregola sarda - dat zijn pastabolletjes - met daarbij geroosterde pompoen, pastinaak en plakjes grillkaas. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
grillkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de pompoen in blokjes van 2 centimeter. Schil en snij de pastinaak in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de pompoen en pastinaak op. Kruid met peper, zout en de ras el hanout. Besprenkel met de olijfolie. Rooster de groenten 20 minuten in de oven, schep halverwege om.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Snij de munt fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Doe de extra vierge olijfolie, honing, citroenzeste en -sap, de helft van de munt en peper en zout in een kommetje en meng goed.
  • Snij de grillkaas in plakjes. Verhit een grillpan en bak de plakjes grillkaas 2-3 minuten per kant.
  • Meng de fregola sarda met de dressing. Schik er de geroosterde groenten op. Leg er plakjes grillkaas op, strooi er de rest van de munt over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 pastinaak
  • 2 kl ras el hanout
  • 130 g fregola sarda
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 1 stick honing
  • 200 g grillkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 964 kcal
  • Koolhydraten 90.15 g
  • Suikers 16.16 g
  • Vetten 49.32 g
  • Verzadigde vetten 19.27 g
  • Eiwitten 34.64 g
  • Vezels 9.17 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.