Fregola sarda met champignons, citroen en feta

Fregola sarda met champignons, citroen en feta

Een heerlijk vegetarisch gerecht met fregola sarda, dat zijn kleine pastabolletjes uit Sardinië. Dit is een originele pastasalade met gebakken oesterzwammen en kastanjechampignons in een heerlijk citroen-dragonsausje en afgewerkt met feta en krokante pijnboompitjes. Een echte verwennerij voor vegetariërs en flexitariërs!

Ingrediënten

Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  • Pers de knoflook. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de champignons in plakjes. Was de citroen goed en rasp de schil. Pers het sap van de citroen. Hak de dragon en bladpeterselie fijn. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof op een matig vuur. Schep uit de pan als ze beginnen te kleuren.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de champignons en oesterzwammen mooi goudbruin en krokant in 5-7 minuten. Voeg dan de knoflook toe en laat 2 minuten meebakken. Blus de pan met het citroensap en roer er de citroenzeste en de helft van de dragon en peterselie door.
  • Doe de fregola sarda in een kom en roer er de rest van de fijngehakte kruiden en de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Schep de gebakken champignons erbovenop en overstrooi met de geroosterde pijnboompitten. Verkruimel de feta erover en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g fregola sarda
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g oesterzwammen
  • 250 g champignons
  • ½ citroen
  • 10 g dragon
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 30 g pijnboompitten
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 666 kcal
  • Koolhydraten 58.46 g
  • Suikers 3.77 g
  • Vetten 34.83 g
  • Verzadigde vetten 10.82 g
  • Eiwitten 24.99 g
  • Vezels 11.68 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.