Freekeh met geroosterde pompoen en feta

Freekeh met geroosterde pompoen en feta

Heb je freekeh al eens geproefd? Het is een nobele onbekende in onze keuken. Deze groene jonge tarwe is zeer smaakvol, voedzaam en ideaal bij dit origineel en kleurrijk vegetarisch gerecht met geroosterde pompoen, pistachenootjes, granaatappelpitjes en feta.

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
freekeh
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
pistache­noot
Ingredientfoto
granaat­appel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen, halveer en schep de zaadjes eruit. Snij de pompoen in blokjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in de oven en schep de blokjes halfweg om.
  • Spoel de freekeh in een zeef onder koud water, voeg daarna toe in een pot met per persoon 250 milliliter kokend gezouten water. Zet dan op een medium vuur voor 15-17 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij de rode ui in halve ringen, pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de feta in blokjes. Hak de pistachenoten grof. Halveer de granaatappel en klop met een houten lepel op de schil, zodat de pitjes eruit vallen.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de rode ui en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg dan de uitgelekte freekeh toe. Roerbak voor 3 minuten en doe dan in een kom.
  • Schep de geroosterde pompoenblokjes, granaatappelpitjes en de peterselie door de freekeh. Kruid af met peper en zout. Verdeel over kommetjes en werk af met de blokjes feta en pistachenootjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 130 g freekeh
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta
  • 30 g pistache­noten
  • ½ granaat­appel

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 843 kcal
  • Koolhydraten 72.17 g
  • Suikers 17.79 g
  • Vetten 49.45 g
  • Verzadigde vetten 15.78 g
  • Eiwitten 30.68 g
  • Vezels 6.07 g

Allergenen Gluten, Lactose, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.