Flammkuchen met peer, roquefort en hazelnoten

Flammkuchen met peer, roquefort en hazelnoten

Flammkuchen, of Tarte Flambée, is een traditionele 'witte pizza' uit de Elzas. Deze is dan ook overheerlijk met toppings uit die streek! De bodem wordt bestreken met knoflook-zureroom mengsel en daar komt de zoutige roquefortkaas, friszoete peer, kruidige rucola en crunchy hazelnoten bij. Werkelijk een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
peer
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
roquefort
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C. Was en snij de peer in plakjes. Pers de knoflook. Hak de hazelnoten grof.
  • Meng de zure room met de knoflook. Kruid met peper en zout.
  • Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het zure-roommengsel. Schik hierop de plakjes peer. Verkruimel de roquefort erover en bedruppel met de honing. Strooi er ook de hazelnoten over. Kruid met wat peper en zout en zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak een dressing met de extra vierge olijfolie, balsamico, peper en zout. Doe de rucola in een kom en hussel de dressing erdoor.
  • Haal de flammkuchen uit de oven, snij in stukken en beleg met de rucola en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 peer
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g hazelnoten
  • ¾ potje lichte zure room
  • 1 vel pizzadeeg
  • 75 g roquefort
  • 1 stick honing
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 709 kcal
  • Koolhydraten 47.92 g
  • Suikers 18.89 g
  • Vetten 45.86 g
  • Verzadigde vetten 20.5 g
  • Eiwitten 24.9 g
  • Vezels 4.87 g

Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.