Flammkuchen met brie en witloof

Flammkuchen met brie en witloof

Vandaag gaan we op uitstap naar de bergen, met een flammkuchen. Zo wordt de pizza van de Elzas genoemd. We maken een originele versie met witloof, brie, honing, tijm, walnoten en veldsla voor erbij. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
brie
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Snij het witloof overlangs in 4. Smelt de boter in een pan en bak het witloof 2 minuten op een matig vuur. Keer halverwege om. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen op een zacht vuur.
  • Pers de knoflook. Hak de walnoten grof. Snij de brie in plakjes. Snij de rode ui in plakjes.
  • Doe de lichte room in een kommetje en voeg per persoon 1 kl water en de knoflook toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om.
  • Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het roommengsel. Schik hierop het witloof, de brie en de rode ui. Rits de blaadjes van de takjes tijm erover. Bedruppel met de honing. Strooi er ook de walnoten over. Kruid met wat peper en zout en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout. Doe de veldsla in een kom.
  • Haal de flammkuchen uit de oven, snij in stukken. Meng de dressing door de veldsla. Serveer samen met de flammkuchen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 stronkjes witloof
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g walnoten
  • 100 g brie
  • 1 rode ui
  • 1 brikje lichte room
  • 1 vel pizzadeeg
  • 2 takjes tijm
  • 1 stick honing
  • 50 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 875 kcal
  • Koolhydraten 50.06 g
  • Suikers 17.39 g
  • Vetten 60.4 g
  • Verzadigde vetten 27.48 g
  • Eiwitten 31.68 g
  • Vezels 7.91 g

Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.