Fins stoofpotje met vis, wortel en pastinaak

Fins stoofpotje met vis, wortel en pastinaak

Dit Fins stoofpotje kan je het meeste vergelijken met onze waterzooi. Een heerlijk dik soepje vol met lekkere groentjes en visblokjes. Beeld je maar in dat je het opslurpt, met uitzicht op een ijsberg. Dat zal gegarandeerd geweldig smaken ;-).

Ingrediënten

Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Dep de vis droog en snij de visstukken in blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Smelt de boter in een stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2-3 minuten stoven.
  • Schil de wortel en pastinaak en snij in gelijke blokjes van 1 centimeter groot.
  • Schep de visblokjes uit de bouillon en hou apart.
  • Voeg de blokjes pastinaak en wortel toe aan de stoofpot. Laat 2 minuten mee stoven en schenk er dan de bouillon waarin je de vis gepocheerd hebt bij. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  • Pluk de blaadjes van de dragon en hak grof.
  • Roer de lichte room door het stoofpotje. Schep er voorzichtig de gepocheerde visblokjes door. Kruid met peper en zout. Laat kort doorwarmen.
  • Schep het stoofpotje in diepe borden en werk af met dragon.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g vismengeling
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 10 g dragon
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 442 kcal
  • Koolhydraten 27.47 g
  • Suikers 12.57 g
  • Vetten 22.02 g
  • Verzadigde vetten 12.9 g
  • Eiwitten 30.15 g
  • Vezels 8.57 g

Allergenen Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.