Fetaburger met frisse groentjes en aardappelwedges

Fetaburger met frisse groentjes en aardappelwedges

Zelf een fetaburger maken? Yes you can! Je snijdt een plak feta overlangs in twee en paneert die met panko en die bak je in de pan, net zoals je met een gewone hamburger zou doen... Verrassend, origineel en overheerlijk! We zouden zeggen: proef het vooral zelf!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
hamburger­broodje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelwedges. Duw het knoflookteentje wat plat, maar laat het velletje eraan. Leg mee op de bakplaat. Bedruppel de aardappelwedges met 2/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  • Snij de helft van de komkommer in plakjes, rasp de andere helft met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een vergiet en bestrooi met zout. Laat even uitlekken en duw er dan het overtollige vocht uit. Meng de geraspte komkommer in een kommetje met de yoghurt, de extra vierge olijfolie en peper en zout. Zet nog even opzij. Snij de tomaat in plakjes. Snij de rode ui in ringen.
  • Snij de blok(ken) feta overlangs in twee. Doe de bloem, het ei (de eieren) en de panko in aparte kommetjes. Klop het ei los. Rol per persoon een blok feta eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte de panko.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Rooster de hamburgerbroodjes kort met de snijkant naar beneden in de pan. Zet ze even apart. Verhit nu de rest van de olijfolie in de pan en bak de fetakroketjes rondom goudbruin.
  • Haal de aardappelwedges uit de oven. Duw het zachte vruchtvlees van de knoflook uit het velletje, plet met een vork en roer door de yoghurtsaus.
  • Maak de burgers: besmeer de onderste helft van de broodjes met de yoghurtsaus en leg er een fetaburger, plakjes komkommer, tomaat en rode ui op en sluit de broodjes. Serveer met de aardappelwedges en de rest van de yoghurtsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 200 g feta
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 2 hamburger­broodjes

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1074 kcal
  • Koolhydraten 98.02 g
  • Suikers 13.89 g
  • Vetten 58.1 g
  • Verzadigde vetten 20.32 g
  • Eiwitten 35.92 g
  • Vezels 11.09 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.