Farfalle met zalm en broccoli

Farfalle met zalm en broccoli

Pasta en vis, een niet voor de hand liggende combinatie, maar daarom niet minder lekker! Zeker deze versie met verse zalmfilet, broccoli, tomatenblokjes en een sausje op basis van lichte room, die het geheel tot een overheerlijk bordje pastaplezier maakt! Laat het smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Kook de farfalle beetgaar in gezouten water in 8 minuten.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de tomaten in blokjes. Kook 50 milliliter water per persoon en los er de visbouillon in op. Hak de peterselie fijn. Snij de zalm in blokjes, kruid met peper en zout.
  • Stoof de broccoliroosjes aan in de olijfolie. Doe er de tomatenblokjes bij. Roerbak 1 minuut. Schenk er de visbouillon bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 minuten sudderen.
  • Voeg er de room aan toe. Schep om. Breng weer tot tegen de kook aan. Leg de zalmblokjes op de groenten. Dek weer af en laat nog 1 minuut op het vuur staan.
  • Meng de pasta voorzichtig door de zalm en de saus. Overstrooi met de fijngehakte peterselie en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g farfalle
  • ½ broccoli
  • 1 tomaat
  • ½ visbouillonblokje
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 zalmfilets
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 888 kcal
  • Koolhydraten 73.91 g
  • Suikers 8.37 g
  • Vetten 42.93 g
  • Verzadigde vetten 12.67 g
  • Eiwitten 48.3 g
  • Vezels 8.77 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Vis, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.