Farfalle met worstjes in snelle tomatensaus

Een supersnelle smaakvolle pastaschotel? Dan ben je aan het goede adres! Chipolataworstjes hebben al heel veel smaak, dus ze zijn heel geschikt om in een snelle tomatensaus te gebruiken. Dit kan werkelijk iedereen klaarmaken, in 15 minuten!
Ingrediënten

farfalle

rode paprika

tomaat

chipolataworst

tomatenpassata

rozemarijn

harde geraspte kaas
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote antikleefpan met deksel klaar.
- Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de farfalle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
- Snij ondertussen de rode paprika in reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de chipolata in stukjes van 3 centimeter.
- Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de stukjes chipolata en de rode paprika toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 1 minuut stoven en voeg de tomatenpassata en de rozemarijn toe. Laat de saus 5 minuten pruttelen onder deksel.
- Schep de rozemarijn uit de saus. Kruid de saus met peper en zout. Roer de gekookte farfalle door de saus en serveer. Werk af met de geraspte kaas.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g farfalle
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 300 g chipolataworsten
- 350 ml tomatenpassata
- 1 takje rozemarijn
- 30 g harde geraspte kaas
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 848 kcal
- Koolhydraten 86.59 g
- Suikers 10.88 g
- Vetten 32.6 g
- Verzadigde vetten 11.12 g
- Eiwitten 42.2 g
- Vezels 9.2 g
Allergenen Gluten, Lactose, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.