Farfalle met worstjes in snelle tomatensaus

Farfalle met worstjes in snelle tomatensaus

Een supersnelle smaakvolle pastaschotel? Dan ben je aan het goede adres! Chipolataworstjes hebben al heel veel smaak, dus ze zijn heel geschikt om in een snelle tomatensaus te gebruiken. Dit kan werkelijk iedereen klaarmaken, in 15 minuten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot met deksel en een grote antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de farfalle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Snij ondertussen de rode paprika in reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de chipolata in stukjes van 3 centimeter.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de stukjes chipolata en de rode paprika toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 1 minuut stoven en voeg de tomatenpassata en het (de) takje(s) rozemarijn toe. Laat de saus 5 minuten pruttelen onder deksel.
  • Schep de rozemarijn uit de saus. Kruid de saus met peper en zout. Roer de gekookte farfalle door de saus en serveer. Werk af met de geraspte kaas.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g farfalle
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 chipolataworsten
  • 350 ml tomaten­passata
  • 1 takje rozemarijn
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 847 kcal
  • Koolhydraten 87.76 g
  • Suikers 11.81 g
  • Vetten 32.03 g
  • Verzadigde vetten 10.89 g
  • Eiwitten 41.87 g
  • Vezels 9.77 g

Allergenen Gluten, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.