Farfalle met tonijn, kappertjes en olijven

Farfalle met tonijn, kappertjes en olijven

Een eenvoudige pasta voor jong en oud, die voedzaam, licht én lekker is? Zoek niet verder en probeer deze farfalle met tonijn, kappertjes, rucola en olijven uit. Dit toppertje bevat minder dan 600 calorieën per persoon en zet je in 20 minuten op tafel. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
tonijn in eigen nat
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten.
  • Pers de knoflook. Halveer de olijven. Laat de tonijn uitlekken. Was en rasp de schil van de citroen en pers de helft uit.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de geperste knoflook aan voor 2 minuten. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Haal de pan van het vuur en voeg de tonijn, citroenzeste en citroensap, de olijven, de kappertjes en de rest van de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Roer er de rucola door en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g farfalle
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 3 kl olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 595 kcal
  • Koolhydraten 71.73 g
  • Suikers 6.41 g
  • Vetten 14.7 g
  • Verzadigde vetten 2.72 g
  • Eiwitten 40.92 g
  • Vezels 5.96 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.