Farfalle met rucolapesto en mozzarella

Farfalle met rucolapesto en mozzarella

Hou je van pastasalades? Dan is deze topper echt iets voor jou! Farfalle met een kruidige en originele rucolapesto, kerstomaatjes, groene olijven en mozzarella die je in stukjes scheurt. Bomvol smaak en weinig werk, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
groene olijf
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af en spoel onder koud water. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de kerstomaatjes en olijven. Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Meng de pesto door de afgekoelde farfalle. Schep er dan de kerstomaatjes, de rest van de rucola, de mozzarella en olijven door. Kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g farfalle
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g rucola
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 250 g kers­tomaten
  • 40 g groene olijven
  • 1 bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 914 kcal
  • Koolhydraten 74.25 g
  • Suikers 6.27 g
  • Vetten 51.54 g
  • Verzadigde vetten 15.64 g
  • Eiwitten 35.57 g
  • Vezels 6.37 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.