Farfalle met rucolapesto en mozzarella
Hou je van pastasalades? Dan is deze topper echt iets voor jou! Farfalle met een kruidige en originele rucolapesto, kerstomaatjes, groene olijven en mozzarella die je in stukjes scheurt. Bomvol smaak en weinig werk, zo hebben we het graag!
Ingrediënten
farfalle
knoflook
pijnboompit
rucola
harde geraspte kaas
kerstomaat
groene olijf
mozzarella
Bereidingswijze
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af en spoel onder koud water. Bewaar een kopje van het kookvocht.
- Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot of blender doen). Voeg de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Halveer de kerstomaatjes en olijven. Scheur de mozzarella in stukjes.
- Meng de pesto door de afgekoelde farfalle. Schep er dan de kerstomaatjes, de rest van de rucola, de mozzarella en olijven door. Kruid met peper en zout en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g farfalle
- 1 teentje knoflook
- 30 g pijnboompitten
- 50 g rucola
- 30 g harde geraspte kaas
- 250 g kerstomaten
- 40 g groene olijven
- 1 bol mozzarella
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 914 kcal
- Koolhydraten 74.23 g
- Suikers 6.26 g
- Vetten 51.54 g
- Verzadigde vetten 15.64 g
- Eiwitten 35.57 g
- Vezels 6.37 g
Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.