Fajita's met kip

Fajita's met kip

Fajita is een populair gerecht uit de Mexicaanse en daarvan afgeleide Tex-Mex keuken. 'Fajita' staat voor reepjes, in dit geval lekker kruidige kippenreepjes, geserveerd in een warme tortilla, met salsa en geraspte cheddarkaas erbij.

Ingrediënten

Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Pers het sap van de limoen. Snij de helft van de rode ui fijn, de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Snij de gele paprika en de little gem in fijne reepjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  • Doe de kipfilet, de reepjes paprika, de knoflook en de reepjes ui in een kom en bestrooi met de Mexicaanse kruidenmix en doe er de olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en laat kort marineren.
  • Doe de tomatenblokjes, de suiker, de koriander, de komijn, het sap van de limoen, de fijngehakte ui, peper en zout in een kom en meng goed door elkaar. Je kan deze salsa eventueel ook nog even mixen.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit een pan en voeg het kippenmengsel toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de helft van de salsa toe. Laat nog 3 minuten doorwarmen.
  • Schep de vulling op de tortilla's, schep er nog wat koude salsa bij en overstooi met de geraspte cheddar en little gem. Rol dicht en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 gele paprika
  • 2 little gems
  • 2 kipfilets
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl komijn
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 703 kcal
  • Koolhydraten 63 g
  • Suikers 16.42 g
  • Vetten 23.55 g
  • Verzadigde vetten 9.28 g
  • Eiwitten 52.28 g
  • Vezels 8.28 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.