Escalivada (geroosterde groenten) met gegrilde varkensmignonette en orzo

Escalivada (geroosterde groenten) met gegrilde varkensmignonette en orzo

Escalivada is een groenteschotel uit Catalonië. Heerlijk geroosterde Zuiderse groenten, die geweldig goed passen bij een stukje geroosterd vlees. Serveer hier een glaasje frisse roséwijn bij, en je waant je op een terrasje in Spanje. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
varkens­mignonette
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
orzo

Bereidingswijze

  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Snij de rode paprika in brede repen. Verwijder de schil van de rode ui en halveer de ui. Halveer de aubergine in de lengte. Leg de aubergine met de velkant naar boven in een braadslede, leg er ook de ongepelde teentjes knoflook bij. Zet 5 minuten onder de grill van de oven. Haal uit de oven en voeg dan de rode ui en rode paprika (met de velkant naar boven) toe. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet nog 15 minuten onder de grill van de oven.
  • Meng de rest van de olijfolie met de oregano. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en bestrijk ze met de gekruide olijfolie. Laat even rusten.
  • Hak de bladpeterselie fijn. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  • Haal de groenten uit de oven en laat ze even rusten. Doe de paprika in een plastic zakje, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
  • Knijp het zachte vruchtvlees uit de teentjes knoflook en meng met de dressing.
  • Verhit een grillpan. Bak de varkensmignonette 3-4 minuten aan elke kant.
  • Verwijder de velletjes van de paprika's. Verwijder de schil van de aubergine en snij in lange repen. Verwijder de buitenste rok van de rode ui en snij in reepjes. Meng de groenten met de dressing.
  • Serveer de gegrilde varkensmignonette met de geroosterde groenten en de orzo. Werk af met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 varkens­mignonetten
  • 10 g blad­peterselie
  • 125 g orzo

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 766 kcal
  • Koolhydraten 59.33 g
  • Suikers 13.75 g
  • Vetten 37.03 g
  • Verzadigde vetten 6.55 g
  • Eiwitten 44.54 g
  • Vezels 10.51 g

Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.