Enchiladas met kip

Enchiladas met kip

Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere mengeling van paprika, tomatenpassata en kip en gaan dan in de oven, met een lekker laagje gesmolten kaas over. Comfort food, Mexican style!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Snij de koriander fijn. Snij de kip in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika toe. Voeg na 2 minuten de kippenblokjes toe en bak voor 5 minuten. Kruid dan met komijn, cayennepeper (voeg minder toe als je niet graag pikant eet), Mexicaanse kruidenmix en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Verdeel het kippenmengsel over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de cheddarkaas. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten.
  • Serveer met de fijngesneden koriander erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilets
  • 1 kl komijn
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 500 ml tomaten­passata
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 686 kcal
  • Koolhydraten 60.61 g
  • Suikers 13.08 g
  • Vetten 22.79 g
  • Verzadigde vetten 9.37 g
  • Eiwitten 51.86 g
  • Vezels 8.27 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.