Enchiladas met gehakt

Enchiladas met gehakt

Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere mengeling van paprika, tomatenpassata en kruidig gehakt en gaan dan in de oven, met een lekker laagje gesmolten kaas over. Comfort food, Mexican style!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
lichte zure room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika toe en laat 5 minuten bakken. Voeg het gehakt toe en laat weer 5 minuten bakken. Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Verdeel de saus met het gehakt over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten. Snij ondertussen de koriander fijn.
  • Serveer met de gehakte koriander erover gestrooid en een schep zure room.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 500 ml tomaten­passata
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddar­kaas
  • 10 g koriander
  • ½ potje lichte zure room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 858 kcal
  • Koolhydraten 67.52 g
  • Suikers 16.29 g
  • Vetten 43.17 g
  • Verzadigde vetten 19.21 g
  • Eiwitten 43.1 g
  • Vezels 9.57 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.