Enchiladas met gehakt

Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere mengeling van paprika, tomatenpassata en kruidig gehakt. Deze gaan dan in de oven, met een lekker laagje gesmolten kaas over. Comfort food, Mexican style!
Ingrediënten

ui

knoflook

rode paprika

gemengd gehakt

Mexicaanse kruidenmix

tomatenpassata

tortilla

cheddarkaas

bladpeterselie

zure room
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika toe en laat 5 minuten stoven. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 minuten. Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
- Verdeel de saus met het gehakt over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas begint te smelten. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
- Serveer de enchiladas met de bladpeterselie erover gestrooid en een schep zure room.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 300 g gemengd gehakt
- 2 kl Mexicaanse kruidenmix
- 500 ml tomatenpassata
- 4 tortilla's
- 40 g cheddarkaas
- 10 g bladpeterselie
- ½ potje zure room
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 885 kcal
- Koolhydraten 65 g
- Suikers 14 g
- Vetten 47.83 g
- Verzadigde vetten 22.34 g
- Eiwitten 42.47 g
- Vezels 8.34 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.