Eénpotspasta puttanesca

Eénpotspasta puttanesca

Deze niet-zo-traditionele spaghetti puttanesca is een revelatie! We maken een vegetarische versie en in één kookpot: saus en spaghetti gaan allemaal samen in dezelfde pot! Heel weinig werk en afwas dus. Ideaal voor een drukke weekdag en zonder dat je moet inboeten aan smaak, dit moet je gewoon eens proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de olijven in plakjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pot op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de suiker en een snufje zout toe. Roerbak zachtjes gedurende 5 minuten.
  • Schenk per persoon 250 milliliter warm water in de pot en verkruimel de er groentebouillon bij. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur wat zachter en voeg de spaghetti toe. Voeg dan de tomatenblokjes, de knoflook, de kappertjes, de olijven en de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Voeg de rest van de olijfolie en peper toe. Roer zachtjes zodat de spaghetti onderstaat met bouillon. Laat afgedekt 7 minuten koken. Haal het deksel van de pot en laat al roerend de saus nog ongeveer 5 minuten indikken. Hak de bieslook fijn.
  • Haal de pot van het vuur en roer er de helft van de bieslook en de helft van de parmezaan door. Verdeel de spaghetti puttanesca over de borden en werk af met de rest van de bieslook en parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g bieslook
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 682 kcal
  • Koolhydraten 83.6 g
  • Suikers 14.36 g
  • Vetten 26.21 g
  • Verzadigde vetten 6.31 g
  • Eiwitten 23.84 g
  • Vezels 9.22 g

Allergenen Selderij, Gluten, Vis, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.