Eénpotspasta pomodori met mozzarella

Eénpotspasta pomodori met mozzarella

Voor de liefhebbers van salade caprese: een heerlijke pastaversie in een héél gemakkelijk en snel éénpansgerecht! Ale ingrediënten gaan samen in 1 kookpot, zodat de smaken mooi vermengd geraken. Een vegetarische toppasta die wel eens een nieuwe favoriet zou kunnen worden!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zongedroogde tomaat
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet en kookpot met deksel klaar.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een grote pot op een middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven. Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Schenk per persoon 250 milliliter heet water in de pot en verkruimel er de groentebouillon bij. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur wat zachter en voeg de spaghetti toe. Voeg de tomatenblokjes, suiker en zongedroogde tomaten toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet 9 minuten een deksel op de pot.
  • Halveer ondertussen de kerstomaten. Pluk de blaadjes basilicum, leg ze op elkaar en snij in fijne reepjes. Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Haal het deksel van de pan, roer er de kerstomaten door en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Serveer de pasta met de mozzarella en de basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 250 g kers­tomaten
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 739 kcal
  • Koolhydraten 87.51 g
  • Suikers 17.15 g
  • Vetten 27.69 g
  • Verzadigde vetten 10.08 g
  • Eiwitten 29.6 g
  • Vezels 9.79 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.