Eénpotspasta met spinazieroomsaus en gerookte zalm

Eénpotspasta met spinazieroomsaus en gerookte zalm

Knoflook, room en spinazie passen zo goed bij elkaar! Denk er dan nog eens volkoren penne en gerookte zalm bij, en je hebt helemaal een topper! Dat alles maak je in 15 minuten in 1 kookpot klaar, werkelijk iedereen kan dit. Hoe zalig is dat?

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
gerookte zalm
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng per persoon 225 milliliter water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en kookpot met deksel klaar.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de kookpot en voeg de knoflook toe. Stoof 1 minuut op een matig vuur. Voeg de pasta toe, het gekookte water en verkruimel er de groentebouillon bij. Roer goed om en laat 5 minuten koken onder deksel. Roer af en toe om.
  • Hak ondertussen de spinazie grof. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  • Roer de lichte room en spinazie door de pasta. Laat opnieuw 4 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe om.
  • Kruid royaal met peper en zout. Controleer of de penne gaar is. Schep op borden en werk af met reepjes gerookte zalm en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g volkoren penne
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 200 g spinazie
  • 100 g gerookte zalm
  • ¾ brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 645 kcal
  • Koolhydraten 68.55 g
  • Suikers 5.57 g
  • Vetten 27.57 g
  • Verzadigde vetten 8.61 g
  • Eiwitten 26.15 g
  • Vezels 11.58 g

Allergenen Gluten, Selderij, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.