Eénpotspasta met paprika, spinazie en mascarpone

Hoe maak je een pasta klaar in 1 kookpot? Wij weten raad! Deze heerlijke versie met spirelli, paprika, spinazie, romige mascarpone en crunchy pijnboompitjes is smaakvol, heel eenvoudig en klaar in minder dan 15 minuten. Hop, aan de kook!
Ingrediënten

ui

groentebouillonblokje

knoflook

rode paprika

Italiaanse kruiden

tomatenblokjes

spirelli

pijnboompit

mascarpone

spinazie
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, een maatbeker, een grote kookpot met deksel en een antikleefpan klaar.
- Snij de ui fijn. Verwarm in een grote kookpot de olijfolie en voeg de ui toe. Laat 1 minuut stoven.
- Los de groentebouillon op in per persoon 200 milliliter heet water. Pers de knoflook en snij de paprika in blokjes. Voeg de knoflook, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de kookpot en laat 1 minuut meestoven.
- Voeg de bouillon, tomatenblokjes en spirelli toe en roer goed om. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten koken.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in de antikleefpan zonder vetstof.
- Haal het deksel van de pot en roer er de mascarpone en spinazie door. Kruid met peper en zout. Serveer met de pijnboompitten erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 groentebouillonblokje
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 kl Italiaanse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 g spirelli
- 30 g pijnboompitten
- ½ potje mascarpone
- 150 g spinazie
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 903 kcal
- Koolhydraten 91.38 g
- Suikers 18.97 g
- Vetten 45.61 g
- Verzadigde vetten 21.34 g
- Eiwitten 27.43 g
- Vezels 12.22 g
Allergenen Selderij, Gluten, Noten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.