Eénpotspasta met kip, pistachenootjes en ricotta

Eénpotspasta met kip, pistachenootjes en ricotta

Voor deze originele pasta doe je alle ingrediënten samen in 1 kookpot. Het lijkt vreemd, maar het werkt echt, beloofd! Een heerlijke combinatie van conchiglie, dat zijn pastaschelpjes, kip, ricotta, pistachenootjes en afgewerkt met peterselie. Pasta made easy!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
pistache­noot
Ingredientfoto
conchiglie
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de kipfilet in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de reepjes kip samen met de ui en knoflook aan gedurende 5 minuten. Voeg dan per persoon 250 milliliter water, de helft van de ricotta, de pistachenootjes, de conchiglie en de groentenbouillon toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 15 minuten garen onder deksel en proef of de pasta gaar is. Kruid met peper en zout. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Roer de rest van de ricotta door de pasta, werk af met de fijngesneden peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 100 g ricotta
  • 30 g pistache­noten
  • 200 g conchiglie
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 780 kcal
  • Koolhydraten 76.19 g
  • Suikers 12.18 g
  • Vetten 26.37 g
  • Verzadigde vetten 7.32 g
  • Eiwitten 55.32 g
  • Vezels 6.81 g

Allergenen Lactose, Noten, Gluten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.