Eénpotspasta met kip, pistachenootjes en ricotta

Voor deze originele pasta doe je alle ingrediënten samen in 1 kookpot. Het lijkt vreemd, maar het werkt echt, beloofd! Een heerlijke combinatie van conchiglie, dat zijn pastaschelpjes, kip, ricotta, pistachenootjes en afgewerkt met peterselie. Pasta made easy!
Ingrediënten

ui

knoflook

kipfilet

ricotta

pistachenoot

conchiglie

groentebouillonblokje

bladpeterselie
Bereidingswijze
- Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij de kipfilet in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de reepjes kip samen met de ui en knoflook aan gedurende 5 minuten. Voeg dan per persoon 250 milliliter water, de helft van de ricotta, de pistachenootjes, de conchiglie en de groentenbouillon toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 15 minuten garen onder deksel en proef of de pasta gaar is. Kruid met peper en zout. Snij ondertussen de peterselie fijn.
- Roer de rest van de ricotta door de pasta, werk af met de fijngesneden peterselie en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kipfilets
- 100 g ricotta
- 30 g pistachenoten
- 200 g conchiglie
- ½ groentebouillonblokje
- 10 g bladpeterselie
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 780 kcal
- Koolhydraten 76.19 g
- Suikers 12.18 g
- Vetten 26.37 g
- Verzadigde vetten 7.32 g
- Eiwitten 55.32 g
- Vezels 6.81 g
Allergenen Lactose, Noten, Gluten, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.