Eenpotspasta met kip, broccoli en romige kaassaus

Eenpotspasta met kip, broccoli en romige kaassaus

Lekker gemakkelijk én met weinig afwas, deze originele éénpotspasta met stukjes kip, broccoli en een zalig romig kaassausje. Dit kan werkelijk iedereen maken. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilets in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de kippenblokjes toe, kruid met peper en zout. Laat 4 minuten bakken, schep af en toe om.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de ui fijn.
  • Schep de kip uit de kookpot en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe samen met de ui, de broccoliroosjes en per persoon 1 el water. Zet een deksel op de kookpot en laat 2 minuten op een matig vuur stoven. Schep de broccoliroosjes uit de pot (het kan geen kwaad als er wat ui meekomt) en hou apart.
  • Voeg de room en per persoon 300 milliliter water toe. Roer goed om en breng aan de kook. Wanneer het zachtjes pruttelt, voeg je de farfalle toe. Roer goed om en laat 8 minuten prutttelen. Roer regelmatig om. Voeg dan de broccoli terug toe en laat nog 4 minuten pruttelen.
  • Voeg de kipblokjes terug toe en roer om. Laat 2 minuten pruttelen. Controleer of de pasta gaar is. Haal van het vuur en roer er de kazen door. Roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 brikje lichte room
  • 200 g farfalle
  • 30 g gratinkaas
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 984 kcal
  • Koolhydraten 79.71 g
  • Suikers 14.68 g
  • Vetten 40.7 g
  • Verzadigde vetten 16.31 g
  • Eiwitten 68.35 g
  • Vezels 13.96 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.