Eenpotspasta met courgette en champignons

Eenpotspasta met courgette en champignons

Deze vegetarische pasta heeft alles: je maakt hem klaar in 1 kookpot, pasta inbegrepen, het is snel klaar en bovendien ook nog eens lekker licht. Voor al wie houdt dus van lekkere, gemakkelijke, snelle en lichte gerechten is dit een echte winner!

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de champignons in plakjes. Snij de courgette overlangs in 4 en snij in plakjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Doe de spaghetti, courgette, knoflook, champignons, tijm en per persoon 250 milliliter water samen in 1 pot. Verkruimel de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat 9-11 minuten koken. Rasp ondertussen de zeste van de citroen. Proef of de spaghetti gaar is en voeg de room, de helft van de parmezaan en de helft van de citroenzeste toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en de citroenzeste erover gestrooid naar eigen smaak.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g champignons
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 200 g spaghetti
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 1 citroen
  • 50 ml lichte room
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 579 kcal
  • Koolhydraten 80.24 g
  • Suikers 14.59 g
  • Vetten 13.99 g
  • Verzadigde vetten 7.46 g
  • Eiwitten 28.83 g
  • Vezels 9.16 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Selderij, Pinda, Schaaldieren, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.