Eenpotspasta met courgette en champignons

Eenpotspasta met courgette en champignons

Deze vegetarische pasta heeft alles: je maakt hem klaar in één kookpot, pasta inbegrepen, het is snel klaar en bovendien ook nog eens lekker licht. Voor al wie houdt dus van lekkere, gemakkelijke, snelle en lichte gerechten is dit een echte winner!

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de courgette overlangs in 4 en snij dan in plakjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Doe de spaghetti, courgette, knoflook, champignons, tijm en per persoon 250 milliliter water samen in 1 pot. Verkruimel de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat 7-8 minuten koken. Rasp ondertussen de zeste van de aangegeven hoeveelheid citroen. Proef of de spaghetti bijna gaar is en voeg de room, de helft van de parmezaan en de helft van de citroenzeste toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen. Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en de citroenzeste erover gestrooid naar eigen smaak.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g champignons
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 200 g spaghetti
  • 1 groente­bouillonblokje
  • ½ citroen
  • ½ brikje lichte room
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 585 kcal
  • Koolhydraten 79.28 g
  • Suikers 14.27 g
  • Vetten 15.17 g
  • Verzadigde vetten 8.24 g
  • Eiwitten 28.91 g
  • Vezels 8.74 g

Allergenen Gluten, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.