Eénpotspasta 'chili con carne'-style

Eénpotspasta 'chili con carne'-style

'Mac & cheese' meets chili con carne! Zo kan je deze originele éénpotspasta nog het beste omschrijven! Een heerlijke fusie van pittige en romige smaken in een super eenvoudig te bereiden gerecht. Dit wordt een nieuwe favoriet van het ganse gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
conchiglie
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, het rundsgehakt, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de Mexicaanse kruiden toe. Roerbak 5 minuten.
  • Voeg dan per persoon 175 milliliter warm water, de tomatenpassata en de conchiglie toe. Verkruimel er de runderbouillon bij Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 9 minuten pruttelen, tot de conchiglie beetgaar is. Proef en kruid met peper en zout.
  • Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes.
  • Roer de kerstomaatjes door de pasta. Strooi er de cheddarkaas over en laat nog 3 minuten verder garen onder deksel, op een zacht vuurtje.
  • Serveer de pasta 'chili con carne' met bladpeterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 300 g runds­gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 400 ml tomaten­passata
  • 200 g conchiglie
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 10 g blad­peterselie
  • 125 g kers­tomaten
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 857 kcal
  • Koolhydraten 83.77 g
  • Suikers 10.4 g
  • Vetten 34.12 g
  • Verzadigde vetten 6.56 g
  • Eiwitten 48.63 g
  • Vezels 9.3 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.