Drumsticks met citroen, aardappel en feta

Drumsticks met citroen, aardappel en feta

Op de fiche staat dat het 35 minuten duurt om dit gerecht klaar te maken, maar eigenlijk heb je nog geen 10 minuten werk om dit vrolijk bordje vol heerlijke smaken klaar te maken. De oven doet namelijk al het werk! Heel gemakkelijk en overheerlijk deze drumsticks met citroen, aardappel en feta, zalig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
drumstick
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Kruid de drumsticks met paprikapoeder, peper en zout. Neem een grote ovenplaat en bedek met bakpapier. Leg hierop de drumsticks en zet alvast 5 minuten in de oven.
  • Was ondertussen de aardappelen goed en snij ze in blokjes. Snij de rode paprika in blokjes. Boen de citroen schoon met heet water. Snij in plakjes.Haal de bakplaat terug uit de oven en voeg de aardappelen, teentjes knoflook (ongepeld), paprika en plakjes citroen toe, zorg dat ze niet op elkaar liggen. Besprenkel met de olijfolie. Kruid royaal met peper en zout. Verlaag de oven naar 200 °C. Zet 25 minuten in de oven.
  • Snij de peterselie fijn en verkruimel de feta. Je kan de knoflookteentjes uitknijpen en het zoete vruchtvlees over de schotel verdelen. Serveer het gerecht met de feta en bladpeterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 drumsticks
  • 1 el paprika­poeder
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • ½ citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 756 kcal
  • Koolhydraten 46.11 g
  • Suikers 5.52 g
  • Vetten 32.72 g
  • Verzadigde vetten 11.62 g
  • Eiwitten 65.43 g
  • Vezels 9.13 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.