Dorade met venkelpuree en olijventapenade
Dorade of goudbrasem is een heerlijk visje met mooie witte filets dat nog niet vaak genoeg op ons menu staat. Laten we daar snel verandering in brengen met dit heerlijk gerecht! De filets worden geserveerd met een lekkere venkelpuree en olijventapenade als lekkere extra. Een bordje lekker genieten voor elke visliefhebber!
Ingrediënten
bloemige aardappel
venkel
knoflook
zwarte olijf
doradefilet
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Snij de venkel in fijne blokjes. Hou de groene topjes apart. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de venkel aan op een laag vuur, gedurende 10 minuten. Roer regelmatig om.
- Pers de knoflook. Snij de olijven heel fijn of mix ze fijn. Meng met de knoflook en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de venkel uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Dep de visfilets goed droog. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan beide kanten in de antikleefpan, velkant eerst.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, venkel, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
- Serveer de doradefilets boven op de venkelpuree. Werk af met een schepje olijventapenade en de venkeltopjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 1 venkel
- 1 teentje knoflook
- 40 g zwarte olijven
- 2 doradefilets
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 el boter
- 3 el melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 729 kcal
- Koolhydraten 54.32 g
- Suikers 1.79 g
- Vetten 40.15 g
- Verzadigde vetten 10.38 g
- Eiwitten 33.82 g
- Vezels 10.04 g
Allergenen Vis, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.