Dahl met tomaat, kokosmelk en yoghurt

Dahl met tomaat, kokosmelk en yoghurt

Dahl is een Indische curry op basis van linzen. Heerlijk kruidig en voedzaam. We maken er één op basis van rode linzen, tomaat, gember en kokosmelk. Heerlijk hartverwarmend, geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
rode linzen
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper open en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel, snij heel fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  • Verhit de arachideolie in een kookpot en stoof de ui en gember aan. Voeg na 3 minuten de komijn en de fijngesneden chilipeper toe.
  • Voeg nu de groentebouillon, de rode linzen en de tomatenblokjes toe en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur onder een deksel. Roer regelmatig.
  • Halveer de kerstomaten.
  • Roer de garam masala, de kerstomaatjes en kokosmelk door de dahl. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Pluk de blaadjes koriander.
  • Kruid de dahl met peper en zout. Serveer en werk af met een schep yoghurt en de korianderblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 2 kl komijn
  • 150 g rode linzen
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 250 g kers­tomaten
  • 2 kl garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • 1 potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 509 kcal
  • Koolhydraten 35.07 g
  • Suikers 9.75 g
  • Vetten 31.74 g
  • Verzadigde vetten 19.97 g
  • Eiwitten 16.99 g
  • Vezels 9.29 g

Allergenen Selderij, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.