Dahl met tomaat, kokosmelk en yoghurt
Dahl is een Indische curry op basis van linzen. Heerlijk kruidig en voedzaam. We maken er één op basis van rode linzen, tomaat, gember en kokosmelk. Heerlijk hartverwarmend, geniet ervan!
Ingrediënten
ui
gember
rode chilipeper
groentebouillonblokje
komijn
rode linzen
tomatenblokjes
kerstomaat
garam masala
kokosmelk
koriander
magere yoghurt
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper open en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel, snij heel fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
- Verhit de arachideolie in een kookpot en stoof de ui en gember aan. Voeg na 3 minuten de komijn en de fijngesneden chilipeper toe.
- Voeg nu de groentebouillon, de rode linzen en de tomatenblokjes toe en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur onder een deksel. Roer regelmatig.
- Halveer de kerstomaten.
- Roer de garam masala, de kerstomaatjes en kokosmelk door de dahl. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Pluk de blaadjes koriander.
- Kruid de dahl met peper en zout. Serveer en werk af met een schep yoghurt en de korianderblaadjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 20 g gember
- ½ rode chilipeper
- ½ groentebouillonblokje
- 2 kl komijn
- 150 g rode linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 g kerstomaten
- 2 kl garam masala
- 200 ml kokosmelk
- 10 g koriander
- 1 potje magere yoghurt
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 509 kcal
- Koolhydraten 35.07 g
- Suikers 9.75 g
- Vetten 31.74 g
- Verzadigde vetten 19.97 g
- Eiwitten 16.99 g
- Vezels 9.29 g
Allergenen Selderij, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.