Curry met kip en ananas

Curry met kip en ananas

Een heerlijke klassieker waar jong en oud van genieten: curry met kip en ananas. Eentje die we wel eens gaan halen bij de afhaalchinees, maar die we dus even gemakkelijk thuis kunnen maken. Ontdek hoe eenvoudig dat is!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Pers de knoflook. Snij de groene paprika in blokjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Giet de ananas af en snij in stukjes.
  • Snij de kip in blokjes, kruid met peper en zout en wentel de blokjes door het maïszetmeel.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenblokjes mooi goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg het wit van de lente-ui en knoflook toe. Stoof glazig in 2 minuten en voeg dan de paprikablokjes en het currypoeder toe. Roerbak voor 5 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg nu de kippenblokjes en ananas toe en laat nog 5 minuten verdergaren. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de curry met kip en werk af met het groen van de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 4 schijven ananas
  • 2 kipfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • 250 ml kokosmelk

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1000 kcal
  • Koolhydraten 103.05 g
  • Suikers 20.39 g
  • Vetten 44.46 g
  • Verzadigde vetten 26 g
  • Eiwitten 44.03 g
  • Vezels 5.6 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Mosterd, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.