Croques van aubergine met kaas en ham

Croques van aubergine met kaas en ham

We stellen voor: de gezonde versie van de croque monsieur! De plakjes brood worden vervangen door gegrilde aubergine. Lekker gezond én overheerlijk! Daarbij serveren we een frisse veldsla. Serveer met wat ketchup erbij, smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
ham
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
zonnebloempit

Bereidingswijze

  • Snij de aubergines overlangs in plakken. Je hebt 4 plakken per persoon nodig. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de plakken 2-3 minuten aan elke kant in een grillpan.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de tomaten in plakjes. Snij de plakjes ham overlangs in twee.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er per persoon 2 plakken gegrilde aubergine op. Verdeel daarover de tomatenplakjes, de ham en de gratinkaas. Kruid met peper en zout. Sluit af met de rest van de aubergineplakjes. Duw lichtjes aan en zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de sjalot fijn. Meng met de wittewijnazijn. Laat kort marineren. Meng er dan de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Doe de veldsla in een serveerschaal en strooi er de zonnebloempitten over. Meng er vlak voor het serveren de dressing door.
  • Serveer de aubergine croques met de veldsla.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1½ aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 plakjes ham
  • 60 g gratinkaas
  • 1 sjalot
  • 100 g veldsla
  • 20 g zonnebloempitten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 553 kcal
  • Koolhydraten 17.1 g
  • Suikers 5.1 g
  • Vetten 41.71 g
  • Verzadigde vetten 10.81 g
  • Eiwitten 24.93 g
  • Vezels 8.02 g

Allergenen Lactose, Noten, Pinda, Sesam, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.