Crispy fishburger met kappertjesmayonaise en aardappelwedges

Crispy fishburger met kappertjesmayonaise en aardappelwedges

Deze fishburger doet je een klassieke rundshamburger zo vergeten, dankzij heerlijke koolvis in een crispy jasje en een overheerlijk tartaar-achtig sausje met kappertjes. De krokant gebakken aardappelwedges maken het feestje compleet. Aanvallen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
hamburger­broodje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout en meng. Klop het ei los in een kommetje en doe de panko ook in een bord. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Haal de koolvisfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko. Zet even opzij.
  • Snij de sjalot fijn. Hak de kappertjes grof. Meng de mayonaise, wittewijnazijn, sjalot, kappertjes en peper en zout.
  • Halveer de kerstomaatjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Verhit een antikleefpan en snij de hamburgerbroodjes open. Rooster de broodjes kort in de pan. Schep uit de pan en voeg de rest van de olijfolie toe. Bak de gepaneerde visfilets aan beide kanten goudbruin.
  • Bestrijk de hamburgerbroodjes met de kappertjesmayonaise. Leg er een gebakken fishburger op en enkele blaadjes little gem. Dek de hamburgers af met het hoedje. Serveer de fishburgers met de aardappelwedges, de rest van de little gem met de kerstomaatjes en de kappertjesmayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 koolvisfilets
  • 1 ei
  • 8 el panko
  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 3 el mayonaise
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 little gems
  • 2 hamburger­broodjes

Uit jouw keuken

  • 3 el bloem
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1047 kcal
  • Koolhydraten 87.35 g
  • Suikers 4.8 g
  • Vetten 56.48 g
  • Verzadigde vetten 8.23 g
  • Eiwitten 44.88 g
  • Vezels 9.15 g

Allergenen Vis, Ei, Sulfiet, Gluten, Soja, Mosterd, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.