Couscoussalade met feta en munt

Couscoussalade met feta en munt

Een snelle, frisse en lichte vegetarische salade met Midden-Oosterse invloeden. In 15 minuten zet je deze super gemakkelijke couscoussalade met verschillende groentjes, feta en een muntdressing op tafel. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en antikleefpan klaar.
  • Neem per persoon 125 milliliter heet water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Verhit de antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin.
  • Snij de lente-ui in ringen. Snij de komkommer in blokjes. Snij de kerstomaten in kwartjes. Halveer de olijven. Snij de munt fijn. Snij de feta in blokjes.
  • Pers het sap van de citroen en meng met de extra vierge olijfolie, de fijngesneden munt, de komijn en peper en zout.
  • Meng de groenten, feta, pijnboompitten en dressing door de couscous. Kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 lente-uitjes
  • ½ komkommer
  • 125 g kers­tomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 10 g munt
  • 150 g feta
  • ½ citroen
  • 1 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 747 kcal
  • Koolhydraten 62.6 g
  • Suikers 9.05 g
  • Vetten 43.19 g
  • Verzadigde vetten 15.08 g
  • Eiwitten 24.98 g
  • Vezels 6.43 g

Allergenen Selderij, Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.