Couscous met merguez en ratatouillegroenten

Een heerlijk bordje vol dat de smaken van de Middellandse zee en het Midden-Oosten samenbrengt. Luchtige couscous met pittige merguezworstjes en een pittig en smaakvol sausje met ratatouillegroenten. Hiervan krijg je het warm vanbinnen!
Ingrediënten

rode ui

rode paprika

courgette

aubergine

knoflook

ras el hanout

couscous

tomatenblokjes

bladpeterselie

merguezworst
Bereidingswijze
- Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika, courgette en aubergine in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook.
- Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot (of tajine) en voeg de rode ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika, courgette, aubergine toe, samen met de knoflook en de ras el hanout. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
- Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
- Voeg nu de tomatenblokjes toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de merguezworstjes, 4 minuten aan elke kant.
- Verdeel de couscous en de ratatouille over de borden. Leg er de merguezworstjes op en werk af met de fijngesneden peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- ½ courgette
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 2 kl ras el hanout
- 130 g couscous
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 g bladpeterselie
- 2 merguezworsten
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 677 kcal
- Koolhydraten 75.14 g
- Suikers 16.07 g
- Vetten 31.74 g
- Verzadigde vetten 2.24 g
- Eiwitten 22.57 g
- Vezels 12.77 g
Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.